מתכון לחמניות מקמח מלא

לחמניות זה משהו בסיסי לילדים, הם לוקחים לבית הספר, לגן וכו'. גם בתור מבוגרים אנחנו אוכלים לחמניות בכמות נכבדת, אבל מה? זה משמין. זה לא בריא. ואם כבר אוכלים אז למה לא לאכול לחמנייה קצת יותר בריאה? ומכאן נמשיך למתכון... בהצלחה.




מצרכים: ל-6 עד 7 לחמניות גדולות. 

  1. 400 גרם קמח מחיטה מלאה
  2. 300 גרם קמח לבן רגיל.
  3. ביצה אחת.
  4. חצי כוס חד פעמי שמן קנולה או זית.
  5. חצי כפית מלח.
  6. כפית דבש(לא חייב).
  7. שתי כפות סוכר.
  8. כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים.
  9. כחצי ליטר מים.

אוהבים את המתכון? שתפו עם חברים ומשפחה.

אופן הכנה:

  • במיקסר, ערבבו את הקמחים ביחד והוסיפו את השמרים. ערבבו היטב לקבלת תערובת קמחים אחידה.
  • הוסיפו את הסוכר, ביצה ושמן. המשיכו לערבב במהירות נמוכה. 
  • כעת הוסיפו מעט מים, בערך כוס חד פעמית וערבבו דקה אחת. 
  • הוסיפו כעת את הדבש והמלח.
  • הוסיפו עוד כוס חד פעמית אחת של מים.
  • כעת שימו לב שהבצק מתאחד לכדי יחידה אחת והוא רך ולא דביק למגע.
  • אם הוא יבש, הוסיפו מעט מים, כחצי כוס נוספת.
  • אם לאחר שהוספתם מים הוא קצת דליל ודביק הוסיפו מעט קמח לבן כדי לאזן.
לאחר שהבצק מוכן כעבור 6 דקות לישה, כסו אותו בקערה עם ניילון נצמד למשל כ-50 דקות עד שעה.
הבצק יכפיל את נפחו.
הוציאו את הבצק על משטח מקומח קלות ותצרו ממנו כ-6 עד 7 כדורים. 
אתם מוזמנים לעשות איזו צורה שתרצו, עגולה, מוארכת, אפילו לקלוע צמה. הכל הולך והכל טעים כרגיל.
קחו תבנית ונייר אפייה, שימו את כדורי הבצק שהכנתם על נייר האפייה וכסו עם מגבת למשך כ-50 דקות. הבצק יכפיל את נפחו ויותר אפילו. 
כעת, תברישו בעדינות עם קצת ביצה מעורבבת עם מעט מים ופזרו מעל שומשום אם אתם רוצים.
הכניסו לתנור מחומם ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהן משחימות וזהובות. בתיאבון. הולך טוב עם הכל. גבינה, ריבה, שוקולד או סתם ככה גם טעים.

אהבתם את המתכון? יצא טעים? שתפו עם חברים ומשפחה.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל