מתכון פיצה מקמח מלא

פיצה זה משמין. אין מה לעשות נגד זה. אבל מידי פעם לאכול, אין שום בעיה. לאנשים ששומרים ורוצים פיצה קצת יותר בריאה ועם קצת פחות רגשות אשם-הנה המתכון עבורכם. מתכון לפיצה מקמח מלא, דקה וטעימה להפליא. לאכול קצת. זה ממכר. מתאים למתאמנים שנמצאים בתקופת העמסה, או פשוט לאנשים שרוצים פיצה טעימה, אך בריאה יותר מפיצה רגילה.
המתכון המחודש באתר החדש - עם תמונות

מצרכים לבצק:

  1. 1 ק"ג קמח מלא.
  2. 20 גרם שמרים יבשים.
  3. כ-700-800 מ"ל מים פושרים.
  4. כפית וחצי מלח.
  5. 2-3 כפות שמן זית.

מצרכים לרוטב:

  1. קופסה אחת של עגבניות מרוסקות.
  2. 4-5 שיני שום קצוצות.
  3. 3-4 כפות שמן זית.
  4. מלח.
  5. פלפל שחור גרוס.
  6. בזיליקום.

תוספות:

גבינה צהובה, גבינת מוצרלה(לטעם פיצה מושלם), זיתים, פטריות, בצל, פלפל חריף, גמבה, גבינה בולגרית או כל מה שתרצו.

הכנת הבצק:

  1. קחו קערה ושימו בה את הקמח.
  2. שימו את השמרים כעת, וערבבו טוב טוב את השמרים בתוך הקמח.
  3. הוסיפו את שמן הזית.
  4. שימו את המים, ולושו את הבצק(כ-10 דקות)/ערבבו במיקסר(כ-5-6 דקות במיקסר), עד שהוא חלק ובעל מרקם אחיד. *כ-3 דקות לתוך הלישה הוסיפו את המלח. אל תתנו למלח ולשמרים "להיפגש", שכן הם מבטלים את פעולתו של השני.
  5. משהסתיים תהליך הלישה והבצק מוכן, כסו את הקערה בנייר נצמד למשך שעת התפחה.
  6. כעבור שעה, הוציאו את הבצק בעדינות וחתכו ממנו כדורים(ייצאו לכם כ-4-5 כדורים קטנים או 3 גדולים).
  7. תנו לכדורים 15 דקות התפחה נוספת תחת ניילון נצמד(אך הניילון מעליו שיהיה רפוי ולא דבוק לבצק).
  8. שטחו ופתחו עם היד(ממש לא עם מערוך, אחרת כל האוויר יצא מהבצק ובזבזנו את זמן ההתפחה לשווא) את הבצק לגודל הרצוי, לפי התבנית שלכם או אבן האפייה.
  9. את הכדורים הפתוחים תכסו עם ניילון נצמד, תשאירו להתפחה נוספת של שעה עד שעה וחצי כמו שהם. עדיף כבר אחד על תבנית האפייה-בכדי להכניס ישירות לתנור. זהו השלב החשוב ביותר בתפיחה שכן הוא כבר מוכן בצורתו לפיצה, מכאן באה האווריריות של הפיצה כשהיא מוכנה. 
  10. סה"כ זמן התפחה כשעתיים עד שעתיים וחצי.

הכנת הרוטב:

  1. כרבע שעה לפני סיום ההתפחה האחרונה, חממו מחבת ושימו את העגבניות המרוסקות.
  2. הוסיפו את שמן הזית, מלח, והפלפל גרוס. (לפי טעם שלכם). אני ממליץ לא יותר מכפית מלח וגם כפית פלפל.
  3. שימו כעת את השום הקצוץ ואת האורגנו.
  4. בשלו במשך כמה דקות עד שהוא הופך מעט סמיך יותר וכל הרכיבים נטמעו זה בזה.

סידור הפיצה:

  1. קחו בסיס פיצה מוכן אחד, זה שהיה על התבנית, והוסיפו כמות כרצונכם של רוטב הפיצה. במרכז הפיצה תוך כדי שאתם משאירים כ-ס"מ עד ס"מ וחצי שוליים.
  2. הוסיפו גבינה מגוררת(צהובה או מוצרלה או שניהם)ומעכו אותה מעט פנימה לתוך הבצק בעדינות. כך שהיא תהייה מוכנה ותתנו ביס, הגבינה לא תצא לכם כגוש אחד בפעם הראשונה עם הביס.
  3. הוסיפו את התוספות שאתם רוצים.
  4. בשולי הפיצה מרחו עם מברשת שמן זית. שלב חשוב, גם אם לא עושים את שלב מספר חמש.
  5. פזרו מעל שמן הזית בשוליים שומשום. לא חייב למי שלא אוהב.

אפייה בתנור:

  • חממו את התנור שלכם לחום המקסימלי כ-15 דקות.
  • הכניסו את הפיצה לתנור כ-5-7 דקות, תלוי בעוצמת החום בתנור שלכם.
  • כאשר הבצק הופך שחום וזהוב מעט, והגבינה מבעבעת ומשחימה גם כן, הוציאו אותה מהתנור.
אהבתם את המתכון? יצא טעים? שתפו עם אחרים! 

תגובות

  1. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

מתכון לחצ'פורי-מאפה גרוזיני