מתכון לקציצות בשר

קציצות בשר. מה כבר ניתן לומר על קציצות? הן מוכנות מהר, אוכלים בבגט, פיתה או סתם ככה. עושים אותן בתנור, על מחבת ועל האש. משהו ישראלי מאוד. בליווי פתיתים, אורז או כל תוספת אחרת, כמו צ'יפס וכו'. הייחוד בקציצות הוא שניתן להוסיף לו מרכיבים שונים על-פי רצונכם והטעם האישי שלכם. מלוח, חריף, פיקנטי ומה שלא תרצו. המתכון לקציצות בשר שאתן כאן כעת הוא בשבילי הטעים ביותר. והנה מתכון לקציצות בשר...
בתיאבון



מצרכים-עבור כ-20 קציצות

  1. חצי קילו בשר בקר טחון.
  2. צרור שלם של כוסברה+חופן נדיב של פטרוזיליה.
  3. פלפל ירוק חריף אחד.
  4. 100 גרם שומן כבש.(או לחילופין 7 כפות שמן זית).
  5. בצל גדול אחד.
  6. פלפל שחור.
  7. מלח
  8. 3 שיני שום.

אופן הכנה:

  • את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, השום והפלפל החריף קוצצים עם סכין או בקוצץ ירקות עד לרמה הרצויה, עדיף לא דק מדי-מוסיפים את זה לבשר הטחון.
  • את שומן הכבש קוצצים גם כן ומוסיפים לבשר. או לחילופין כמובן, מוספים את שמן הזית.
  • מוסיפים לזה פלפל שחור ומלח בכמות רצויה.
  • מערבבים הכל לכדי תערובת אחידה אחת.
המרכיבים ביחד לפני העירבוב

שלוש דקות מכל צד וסיימתם



כעת נשאר לכם להכין את זה. המתכון שהבאתי כאן הולך מעולה ב"על האש", בתנור, או על מחבת. עשו זאת לפי רצונכם ושיקולכם הפרטי.

טיפ:

לא כדאי להכין את הקציצות יתר על המידה, שכן הם ייתיבשו ויאבדו הרבה מאוד מטעמם. שתיים עד שלוש דקות מכל צד זה מספיק בהחלט, שכן לאחר ההכנה, הוא ממשיך להתבשל במיצים של עצמו. כך זה ייצא בדרגה הטובה ביותר.
בתיאבון לכולם! 
תגובות, הערות, הצעות למתכונים יתקבלו בברכה בתגובות.

תגובות

  1. נראה טעים עסיסי ומעניין כל הכבוד לשף הגאון

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל