מתכון לחלה מתוקה

לחם הוא מרכיב בסיסי ביותר מכל המאכלים הקיימים. את אותו לחם אפשר למצוא גם במגוון הגדול ביותר של צורות וטעמים. כל עדה, כל מדינה או מקום, יש לה את השונות שלה ואת הייחוד שלה בהכנת הלחם. כל אדם יכול למצוא סוג של לחם שהוא אוהב. הפעם אני אתן מתכון לחלה לשבת או פשוט מתכון לחלה שהיא ממש טעימה, כי היא יכול להיות חלה מתוקה לשבת, ועם קצת שינוי חלה רגילה. אפשר גם להוסיף תוספות שאתם רוצים, כל זה כבר יפורט במתכון.


מצרכים-עבור 2 חלות גדולות או 3 בינוניות.

  1. 1 ק"ג קמח לחם. *שטיבל 2 הוא קמח מעולה לזה.
  2. כ-3 כוסות מים פושרים. כ: 500-600 מ"ל מים.
  3. כף גדושה ועוד חצי כף של שמרים יבשים. כ-10 גרם.
  4. חצי כוס שמן. כ-100 מ"ל.
  5. כפית וחצי מלח.
  6. כ-5 כפות סוכר.(או 2 למי שלא רוצה חלה מתוקה).
  7. 2 ביצים.
  8. שומשום. אופציונלי, לא חייב.
  • תוספות אפשריות: זיתים, גבינה קשה(מוצרלה, בולגרית) גמבה קלויה, חצילים קלויים, פטריות.

אופן הכנה:

  1. במיקסר, שמים את הקמח והשמרים ומערבבים היטב לבד כחצי דקה.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד חצי דקה. *מי שלא מעוניין בחלה מתוקה, שישים כף סוכר אחת או שניים.
  3. מוסיפים את השמן ושתי כוסות מים פושרים ומערבבים על מהירות נמוכה כ-3 דקות.
  4. מוסיפים ביצה אחת.
  5. מוסיפים כעת את כפית וחצי המלח. חשוב לא לשים בתחילה, אחרת השמרים ייפגשו עם המלח ולא תתאפשר תפיחה של הבצק בצורה נורמלית.
  6. מוסיפים את הכוס השלישית וממשיכים ללוש עם המיקסר עוד 5 עד 7 דקות על מהירות בינונית.
  7. כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו לו לתפוח למשך שעה.
לאחר התפחה של שעה הוא אמור להכפיל את נפחו:
הוציאו למשטח מקומח היטב ולושו אותו קצת ולאחר מכן חתכו אותו לשתיים או שלוש, תלוי כמה חלות תרצו.
צרו מהבצק צמות באחת או כיכר שלמה אחת עם חריצים או בלי, תחליטו אתם. בכל אחד מן הכדורים אתם יכולים להוסיף כעת את התוספות שאתם רוצים, אם אתם רוצים. 
שימו את הבצק שיצרתם על תבנית מקומחת קלות וכסו להתפחה נוספת של 40 דקות.
  • כאשר הבצק תפח, מרחו מעט ביצה מעורבבת במים מעל הבצק ופזרו מעל שומשום, קצח, או זעתר.

  • כ-15 דקות לפני סיום ההתפחה השנייה, חממו תנור לחום של 160 עד 180 מעלות.
  • הכניסו את הבצק לתנור בסיום ההתפחה לתנור שחומם מראש למשך חצי שעה עד 35 דקות(לא על מצב טורבו), תלוי בעוצמה ובסוג התנור.
  • הוציאו את החלות לאחר מכן והמתינו שיתקררו. זהו תהליך חשוב שמסיים את האפייה וגורם לבצק להיות מושלם.
בתיאבון לכולם. מתאים מאוד עם הדג לשבת או לנגב חומוס, מטבוחה או עם ממרח שוקולד למי שאוהב.
הערות, הצעות למתכונים או תגובות בונות, אנא כתבו הכל בתגובות.
אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים ומשפחה!

תגובות

  1. תודה רבה, מנוסח היטב...

    כל הכבוד!!

    השבמחק
  2. בדיוק חיפשתי אחד, תודה רבה!

    השבמחק
  3. אתה ממש מוכשר באפייית לחם אני חושב שיש בך הרבה פוטניצל וצריך לנצל את זה כמה שרק אפשר אשמח לקחת אותך תחת חסותי כדי שאוכל לקדם אותך למעמדים גבוהים ביותר!!!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל