מתכון לכנאפה ממכר

אם מדברים על מאפים, מתוקים או סתם דברים מושחתים שקשה להפסיק לאכול, אין סיכוי שלא מזכירים את הכנאפה. יש שם מכל טוב, ובאמת שקשה לא לאכול אותו מיד כשיורד מהמחבת. ומכאן נעבור מיד למתכון! בתיאבון.

מתכון לכנאפה טעים
המתכון התפרסם לראשונה באתר החדש. כנסו אליו כאן


מצרכים:

  1. 400 גרם שיערות קדאיף.
  1. 200 גרם חמאה.
  1. 200 גרם גבינת ג'יבנה(זאת בעצם גבינת עיזים לא מלוחה. ניתן למצוא בעיקר בערים בעלי אוכלוסייה ערבית גבוהה, שם הם משתמשים בזה רבות. תחליף לזה יהיה 200 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה). ניתן להוסיף גם מעט גבינת מוצרלה.
  2. פיסטוקים קלויים לא מלוחים.

לסירופ:

  1. שלוש עד חמש טיפות מי ורדים.
  1. כוס מים.
  1. 3/4 כוס סוכר.
  1. מיץ מחצי לימון.

אופן הכנת הסירופ

  • מערבבים את כל החומרים על אש נמוכה עד שהכל נמס לכדי סירופ. בערך 3 עד  דקות.

אופן הכנה

  • מערבבים 150 גרם חמאה מומסת עם שיערות הקדאיף, ועדיך שלא יהיו "קשירות", שזה יהיה רופף.
  • מחממים מחבת  בקוטר בינוני על אש בינונית עם מעט חמאה ומשטחים עליה חצי מכמות הקדאיף שהכנו עם החמאה.
  • מוסיפים את הגבינה ומכסים היטב את כל שטח המחבת עם הגבינה. 
  • מכסים עם החצי השני של שיערות הקדאיף. 
  • בודקים את התחתית עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים גם את הצד הזה.
  • כאשר שני הצדדים קיבלו צבע זהוב יפה, הופכים על צלחת בגודל מתאים.
  • שופכים מעל סירופ בכמות שאוהבים, תלוי כמה מתוק אתם רוצים את זה ומעל מפזרים בנדיבות את הפיסטוקים.

בתיאבון! מתכון קל וטעים מאוד. אשמח לשמוע את התגובות שלכם כאן למטה!
אהבתם את המתכון? שתפו אותו עם חברים או משפחה, גם להם מגיע! 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

מתכון לחצ'פורי-מאפה גרוזיני