מתכון לפיצה ורוטב לפיצה

בלוג עם טעם טוב
המתכון הפעם בבלוג הוא יהיה של פיצה ורוטב לפיצה. מה כבר ניתן לומר על פיצה? המקור שלה הוא באיטליה, עברה עם המהגרים האיטלקיים לארה"ב ומשם הכל היסטוריה. פיצה מתאימה לכל חג כמעט במיוחד לחג שבועות. הרבה מאכלים חלביים והמוכר שבהם הוא פיצה לחג שבועות. הווריאציה האמריקאית השתלטה על העולם כולו ורוב האנשים אוהבים את המאכל הזה שכן בכל פינה יש פיצרייה והן ממשיכות להיפתח במקום להיסגר. כאן אעשה את המתכון שיוצא לי הכי טוב ובאמת כמו פיצה שקונים במקומות שרגילים לאכול, כמו פיצה האט, דומינוס וכול השאר, רק בטעמים אישיים, ניקיון אישי, בלי טון שמן ובזול יותר. ומכאן... עוברים למתכון.  המתכון החדש באתר החדש!



מצרכים לבצק:

  1. 1 ק"ג קמח פיצה.
  2. 15 גרם שמרים יבשים.
  3. כ-500 מ"ל מים.
  4. כפית וחצי מלח.
  5. 2-3 כפות שמן זית.

מצרכים לרוטב:

  1. קופסה אחת של עגבניות מרוסקות.
  2. 4-5 שיני שום קצוצות.
  3. 3-4 כפות שמן זית.
  4. מלח.
  5. פלפל שחור גרוס.
  6. בזיליקום.

תוספות:

גבינה צהובה, גבינת מוצרלה(לטעם פיצה מושלם), זיתים, פטריות, בצל, פלפל חריף, גמבה, גבינה בולגרית או כל מה שתרצו.

הכנת הבצק:

  • הערה: אישית, אני לשתי את הבצק ביד. אתם יותר ממוזמנים להשתמש במיקסר עם וו לישה להקלה עליכם ומי שלא ממש יודע או שיש לו כוח ללוש ביד למשך כמה דקות.
  1. קחו קערה ושימו בה את הקמח.
  2. שימו את השמרים כעת, וערבבו טוב מאוד את השמרים בתוך הקמח.
  3. הוסיפו את שמן הזית.
  4. שימו את המים, ולושו את הבצק(כ-10 דקות)/ערבבו במיקסר(כ-5-6 דקות במיקסר), עד שהוא חלק ובעל מרקם אחיד. *כ-3 דקות לתוך הלישה הוסיפו את המלח. אל תתנו למלח ולשמרים "להיפגש", שכן הם מבטלים את פעולתו של השני.
  5. משהסתיים תהליך הלישה והבצק מוכן, כסו את הקערה בנייר נצמד למשך שעת התפחה.
  6. כעבור שעה, הוציאו את הבצק בעדינות וחתכו ממנו כדורים(ייצאו לכם כ-4-5 כדורים קטנים או 3 גדולים).
  7. תנו לכדורים 15 דקות התפחה נוספת תחת ניילון נצמד(אך הניילון מעליו שיהיה רפוי ולא דבוק לבצק).
  8. שטחו ופתחו עם היד(ממש לא עם מערוך, אחרת כל האוויר יצא מהבצק ובזבזנו את זמן ההתפחה לשווא) את הבצק לגודל הרצוי, לפי התבנית שלכם או אבן האפייה.
  9. את הכדורים הפתוחים תכסו עם ניילון נצמד, תשאירו להתפחה נוספת של שעה עד שעה וחצי כמו שהם. עדיף כבר אחד על תבנית האפייה-בכדי להכניס ישירות לתנור. זהו השלב החשוב ביותר בתפיחה שכן הוא כבר מוכן בצורתו לפיצה, מכאן באה האווריריות של הפיצה כשהיא מוכנה. 
  10. סה"כ זמן התפחה כשעתיים עד שעתיים וחצי.

הכנת הרוטב:

  1. כרבע שעה לפני סיום ההתפחה האחרונה, חממו מחבת ושימו את העגבניות המרוסקות.
  2. הוסיפו את שמן הזית, מלח, והפלפל גרוס. (לפי טעם שלכם). אני ממליץ לא יותר מכפית מלח וגם כפית פלפל.
  3. שימו כעת את השום הקצוץ ואת האורגנו.
  4. בשלו במשך כמה דקות עד שהוא הופך מעט סמיך יותר וכל הרכיבים נטמעו זה בזה.

סידור הפיצה:

  1. קחו בסיס פיצה מוכן אחד, זה שהיה על התבנית, והוסיפו כמות כרצונכם של רוטב הפיצה. במרכז הפיצה תוך כדי שאתם משאירים כ-ס"מ עד ס"מ וחצי שוליים.
  2. הוסיפו גבינה מגוררת(צהובה או מוצרלה או שניהם)ומעכו אותה מעט פנימה לתוך הבצק בעדינות. כך שהיא תהייה מוכנה ותתנו ביס, הגבינה לא תצא לכם כגוש אחד בפעם הראשונה עם הביס.
  3. הוסיפו את התוספות שאתם רוצים.
  4. בשולי הפיצה מרחו עם מברשת שמן זית. שלב חשוב, גם אם לא עושים את שלב מספר חמש.
  5. פזרו מעל שמן הזית בשוליים שומשום. לא חייב למי שלא אוהב.

אפייה בתנור:

  • חממו את התנור שלכם לחום המקסימלי כ-15 דקות.
  • הכניסו את הפיצה לתנור כ-5-7 דקות, תלוי בעוצמת החום בתנור שלכם.
  • כאשר הבצק הופך שחום וזהוב מעט, והגבינה מבעבעת ומשחימה גם כן, הוציאו אותה מהתנור.
חתכו למשולשים כאוות נפשכם, ואכלו. מקווה שיצא לכם טוב והעיקר טעים.

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים ומשפחה. גם להם מגיע.

אתם מוזמנים להשאיר תגובות, הערות, הצעות, שיפורים ותיקונים.
בתיאבון.

תגובות

  1. אחד המתכונים המעולים לפיצה שיצא לי להשתמש בהם. אומנם הכנתי עם גבינת סויה (רגישה ללקטוז), אבל יצא מעולה בעיקר בזכות הבצק. תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. מצחיק שאמרת שאת רגישה ללקטוז כי בגבינה צהובה ומוצרלה יש כמות אפסית של לקטוז..

      מחק
  2. תודה רבה מתכון מעולה. אהבתי את הפירוט זה עזר לי

    השבמחק
  3. נראה טוב, תודה.

    השבמחק
  4. מתכון מצויין

    השבמחק
  5. תודה רבה. שמח שאהבת את המתכון. אנא ממך, עזור לי להפיץ את הבלוג הקטן שלי. לייק ושיתוף יתקבלו בברכה

    השבמחק
  6. תודה רבה. רצינו ארוחה חלבית ונתקלתי במתכון הזה, היה מעולה.

    השבמחק
  7. המתכון נראה טוב, נעשה ונראה.תודה.

    השבמחק
  8. מה ז"א קמח פיצה? אני שואלת כי בקמח פיצה יש שמרים ובמתכון צריך להוסיף שמרים.

    השבמחק
    תשובות
    1. בקמח פיצה אין שמרים. קמח פיצה הוא קמח שמיועד לאלסטיות ולשמירה על עצמו כאשר רוצים לשמור במקרר לזמן אחר. בכל מקרה, את יכולה ללא חשש להשתמש בקמח רגיל וזה ייצא לך מעולה גם כן. בתיאבון.

      מחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון למרק ירקות מנצח

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר