מתכון לחצ'פורי-מאפה גרוזיני

מתכון לחצ'פורי-מאפה גרוזיני



המתכון החדש עם תמונות - באתר החדש.



זה כנראה המאפה שהכי מזוהה עם העדה הגרוזינית-ובצדק. יש בו כל מה שגרוזינים אוהבים, גבינות טובות, בצק פריך וטעים. ישנם המון סוגים של חצ'פורי, אתן כאן מתכון קליל, מהיר וטעים מאוד לחצ'פורי.
נהוג לאכול אותו באירועים מיוחדים, אך כמובן שניתן לאכול אותו תמיד. במיוחד עם סלט גרוזיני טרי וכוס תה בצד.
ללא עיכובים נוספים, נעבור למתכון.

מצרכים: (ל-8 יחידות)


לבצק

  1. 500 גרם קמח רגיל.
  2. 400 גרם יוגורט בטעם טבעי.
  3. קורט מלח.

למילוי הגבינות

  1. 300 גרם מוצרלה מגורדת.
  2. 250 גרם גבינת פטה. 
  3. ביצה אחת.
  4. חצי כפית זעתר.
  5. קורט סומאק (לא חובה, אך מוסיף המון).
  6. קורט מלח.
  7. מעט פלפל שחור טחון.



אופן הכנת הבצק


ערבבו בקערה את מצרכי הבצק ולושו אותו ביד כמה דקות, עד שהוא חלק ורך.
 הניחו לו לתפוח במשך כ-20 דקות עד חצי שעה.

הכנת מילוי הגבינות


ערבבו בקערה את מרכיבי המילוי עד לכדי תערובת אחידה, דאגו לא לערבב את הגבינות יתר על המידה, שלא ייצא כמו "מחית" גבינות.



בניית החצ'פורי


את הבצק שתפח חתכו ל-8 כדורים קטנים יותר. 
קחו כדור אחד ורדדו אותו לגודל בינוני, חצי ס"מ עובי. 
קחו חופן נדיב מהמילוי ושימו באמצע הבצק.
כעת תפסו צד אחד של הבצק והתחילו לסגור את הבצק. ייווצר לכם מעין כדור בצק, הורידו את הבצק העודף ורדדו את הכדור המוכן לכדי עובי של ס"מ אחד. עשו זאת בעדינות, כדי לא לקרוע את הבצק.
חזרו על התהליך לכל הכדורים.


אפיית החצ'פורי


חממו מחבת עם חום בינוני, והוסיפו את החצ'פורי למחבת. בלי שמן.
החצ'פורי יחל לתפוח. הפכו אותו כל חצי דקה עד דקה עד שהוא זהוב.
מומלץ למרוח מעט חמאה מומסת תוך כדי שהופכים את החצ'פורי במחבת.



להגיש חם עם סלט ירקות חתוך גס וכוס תה חם. בתיאבון.

אהבתם? שתפו עם חברים ומשפחה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון למרק ירקות מנצח

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר