מתכון למרק ירקות מנצח

עם בוא החורף, קשה לפספס(ואסור גם לדעתי) לאכול מרק ירקות. זה בדיוק הזמן. עם כל הקלישאות של החורף, שקר בחוץ והתפאורה נצבעת באפור, הברקים נותנים גוון סגול-כחול והרעמים מוסיפים מוזיקת רקע. כולם אוהבים במצבים כאלה ליהנות מאוכל ביתי, טעים ומחמם. בדיוק כאן נכנס לנו מרק הירקות. טעים, מזין, ומתאים בדיוק לאווירה.

מתכון חדש ומרענן, אווירה חדשה. בואו לראות את המתכון באתר החדש.

מצרכים:

  1. ירקות בסיס:
  • 3 תפוחי אדמה.
  • 4 גזרים.
  • 2 בצלים גדולים.
  • 1 קישוא.
  • אלו הם ירקות הבסיס הדרושים לנו. אתם יכולים להוסיף כל דבר שאתם אוהבים בנוסף.
  1. חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
  2. פלפל שחור גרוס.
  3. 2-3 גבעולי סלרי חתוכים גס יחסית.
  4. 5 שיני שום חתוכים גס.
  5. מעט שמן.
  6. מלח.
  7. כף מחוקה של כורכום.
  8. מעט טימין. לא חובה, אך מוסיף טעמים נהדרים.
  9. אטריות דקות. לא חובה, אך טעים גם כן ביחד עם המרק ומשביע יותר.

הכנה מוקדמת:

  • המרק הזה דורש טיפה השקעה והכנה מוקדמת. קלפו,חתכו וקצצו את כל המצרכים מבעוד מועד.

אופן הכנה:

  • קחו סיר מתאים למרק וחממו אותו טוב עם מעט שמן.
  • קחו שתי גזרים ותגרדו אותם אל תוך הסיר, תוסיפו גם בצל קצוץ אחד וערבבו הכל ביחד למשך כמה דקות.
  • תוסיפו כעת את גבעולי הסלרי החתוכים.
  • כעת מלאו מים בסיר בכמות הרצויה עבורכם, זו תהיה כמות המרק שתצא.
  • הוסיפו כעת את שאר הירקות שחתכתם מקודם. המלצה שלי, לא לחתוך לחתיכות קטנות מדי. אני תמיד אהבתי במרק שהירקות מעט גדולים.
  • תנו לזה להתבשל עד שהגזר כמעט מוכן.
  • הוסיפו מעט שמן בשלב הזה בדיוק.
  • בשלב שהגזר כמעט מוכן, הוסיפו פנימה את התבלינים; המלח, פלפל שחור גרוס, כורכום וטימין. ערבבו הכל למשך כמה דקות בישול נוספות, כ-5 דקות נוספות.
  • הוסיפו כעת את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • אם בחרתם להוסיף אטריות, זה הזמן להוסיף אותם לבישול של לא יותר מ-3 דקות. לא להוסיף הרבה אטריות, רבע חבילה זה מספיק. בערך 150 גרם או 200 גרם. 

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים ומשפחה.

בתיאבון! 

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

מתכון לחצ'פורי-מאפה גרוזיני