מתכון לשקשוקה מעולה

שלא כמו במתכון השקשוקה הראשון שלי, כאן המתכון יהיה שונה ובנוי בצורה שונה עם רכיבים אחרים. אפשר יהיה לומר שכאן השקשוקה תהייה טבעית יותר, עם פחות מצרכים. לפי דעתי זהו סגנון השקשוקה הטובה ביותר, אך כל אחד וטעמו ואתם תחליטו, ועל כן אני מביא לכם גם את המתכון לשקשוקה הזו. תיהנו ובתיאבון.

מצרכים: עבור 4-5 סועדים.

  1. 1.2 קילו עגבניות בשלות.
  2. 10 שיני שום חתוכות גס. אפשר יותר אפשר פחות, לפי הטעם.
  3. ביצים בכמות שרוצים, במקרה הזה 2 לכל סועד.
  4. קצת שמן זית. אפשר שמן רגיל.
  5. פלפל חריף חתוך גס. לא חייבים אם לא אוהבים.
  6. קצת פטרוזיליה לשבירת הטעמים ולקישוט.
  7. כף פפריקה חריפה.
  8. כף פפריקה מתוקה.
  9. מלח לפי הטעם.
  • תוספות לשקשוקה. אתם יכולים לשים כל מה שבא לכם. אני אישית אוהב את זה עם חצילים וגבינת בולגרית, ממש כמו שקשוקה בלקנית או גבינת פטה. 

הכנה מוקדמת:

  • קחו קילו עגבניות, שטפו אותם וחתכו כל עגבנייה ל-16 חלקים.
  • גרדו את העגבניות הנותרות.
  • קלפו את שיני השום וחתכו אותן גס.
  • הכינו לידכם את התבלינים והפטרוזיליה.
  • הוציאו את הביצים בתחילת תהליך הבישול, שכן הן יגיעו לטמפרטורת החדר ויהיו מוכנות מהר יותר.

אופן הכנה:

  • חממו מחבת רחבה ועמוקה יחסית עם קצת שמן זית.
  • שימו קודם את הפלפל החריף אם בחרתם לשים, אם לא, שימו כבר השום. ערבבו דקה אחת עד שהשום משחים.
  • הוסיפו את העגבניות שחתכנו מקודם, לא את המגורדות.
  • חכו עד שהן מתרככות לגמרי, תוך כדי בישול חתכו אותם ותמעכו קצת עם מזלג.
  • הוסיפו כעת את העגבניות המגורדות.
  • הוסיפו את הפפריקה החריפה והמתוקה והמלח.
  • ערבבו טוב לפיזור אחיד של כל המרכיבים.
  • הוסיפו כעת את הביצים, ופזרו מעליהן קצת מלח.
  •  שלב חשוב! לטעמים מושלמים ואחידים עברו עם סכין בין הביצים ופזרו את חלבון הביצים על כל המחבת. 
  • טיפ חשוב מאוד! לא לכסות את המחבת עם מכסה. השאירו את זה כך עד שהביצים מוכנות לפי רצונכם.
כעת, הוסיפו את התוספות שאתם רוצים, וחכו עוד דקה או שתיים נוספות. בתיאבון! 
הצעות/הערות/תגובות יתקבלו בברכה דרך מערכת התגובות בפוסט עצמו. 

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל