מתכון לצ'יפס קריספי מתובל

בלוג עם טעם טוב 

מתכון קליל לצ'יפס שטעמתי לא מזמן, הכנתי בעצמי והצלחתי להגיע לטעם שזכרתי. מה אגיד לכם? זה מאוד טעים. בכלל, צ'יפס זה משהו טעים. אפשר לאכול אותו ב"על האש" או לצד דגים בתנור, בתוך לחמנייה עם נקניקיות, סתם ככה בשביל הכיף ועם המאכל החצי-לאומי שלנו, שניצל. משתלב עם המון דברים. ילדים ומבוגרים כאחד אוהבים אותו, בקיצור טעים.
רק לא לשכוח שזה גם עלול לגרום להשמנה במקרים של צריכה יתרה ואי-פעילות גופנית.


מצרכים:

  1. 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, פרוסים לרצועות.
  2. חלבון מביצה אחת. "הלבן של הביצה".
  3. 2 כפות קורנפלור.
  4. גרידת קליפת לימון.
  5. שבבי שום יבש-בכמות של חופן יד קטנה.
  6. פטרוזיליה יבשה.
  7. מלח.

אופן הכנה:

  • את תפוחי האדמה החתוכים שימו בקערה עם מים קרים, להוצאת העמילן למשך 10 דקות. שלב אופציולני.
  • באם שמתם אותם במים, ייבשו אותם כעת.
  • שימו את חלבון הביצה מעליהם וערבבו כך שהוא יכסה את כל מקלות הצ'יפס.
  • פזרו מעל את הקורנפלור וערבבו כך שיכסה הכל.
  • חממו שמן עמוק על אש גבוהה למשך כמה דקות או עד טמפרטורה של כ-180 מעלות.
  • שימו את הצ'יפס בשמן עד לגוון זהוב.
  • מיד כשאתם מורידים את הצ'יפס מהשמן, שימו מעילו את הפטרוזיליה, שבבי השום, מלח ואת גרידת הלימון וערבבו הכל. 
  • סיימתם.

בתיאבון! 
הערות, הצעות ותגובות על המתכון יתקבלו בברכה. ספרו איך יצא.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

מתכון לחצ'פורי-מאפה גרוזיני