מרק לקוסקוס

בלוג עם טעם טוב
מתכון למרק ירקות לקוסקוס. מרק לקוסקוס טעים מאוד שקשה להפסיק לאכול, ורוצים עוד מנה. מחכים כל שישי בשביל. מתכון לקוסקוס קל מאוד להכנה.



מצרכים

  1. שמן.
  2. מים.
  3. פפריקה מתוקה-2 כפות גדושות.
  4. כף וחצי רסק עגבניות.
  5. ירק: חופן כוסברה קצוץ, חופן שמיר קצוץ, כמה גבעולי סלרי חתוכים.
  6. כוס חומוס מושרה (לא חובה).
  7. בשר לבחירתכם, מוכן מראש. *ניתן כמובן גם בלי בשר אם לא רוצים.
  8. ירקות: גזר, כרוב, בצל, קישואים, דלעת, תפו"א. ניתן להוסיף כל ירק שאתם אוהבים.
  • רצוי מאוד להוסיף כמה גרגירי פלפל אנגלי.

הכנה מוקדמת

את הבשר שבחרתם, בין אם זה גרונות או בין אם זה רגלי עוף או כרעיים, בשלו מראש במים עד שהם מוכנים. שטפו אותם טוב בסיום הבישול שלהם. בזמן שהבשר על האש, הכינו לעצמכם את שאר המרכיבים, קצצו את הבצל, את הכוסברה והשמיר, וכמובן, חתכו וקלפו את שאר הירקות.

אופן הכנה

  • מחממים בסיר כ-חצי ס"מ שמן.
  • מוסיפים את הבצל שקצצנו קודם לכן, ומשאירים להזהבה.
  • כאשר הבצל הזהיב, מוסיפים את הפפריקה, את הרסק, כפית מלח וכוס מים. *כוס חד פעמית מלאה.
  • מערבבים הכל לכדי תערובת אחידה.
  • מוסיפים את השמיר, הכוסברה,  כרפס, הבשר, החומוס והגזר ומערבבים הכל כ-3 דקות.
  • מוסיפים את שאר הירקות שחתכנו בהכנה המוקדמת. כרוב, קישואים, תפוח-אדמה והדלעת.
  • ממלאים את הסיר במים עד שהם מכסים את הירקות. לא יותר, אחרת המרק עלול להישפך.
  • מוסיפים מלח בכמות שאתם אוהבים ומערבבים הכל בזהירות.
  • כעת, נותנים לזה להתבשל כ-45 עד 60 דקות.
בהצלחה לכולם. תגובות, הערות, הצעות יתקבלו בברכה.
בתיאבון! 
בלוג עם טעם טוב

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל