מתכון לשקשוקה חריפה ופשוטה

בלוג עם טעם טוב
המתכון הפעם בבלוג עם טעם טוב הוא שקשוקה. מתכון לשקשוקה טובה אמור להיות עם מרכיבים "קשורים", בכדי לשמור על טעם אחיד בפה ולא לקבל משהו לא מוגדר. המאכל הצפון אפריקאי עשה עלייה לארץ כאשר יהודי צפון אפריקה מארצות כגון טוניסיה, לוב, אלג'יריה ומרוקו עלו ארצה-כל אחד בווריאציה שונה, אך הבסיס הוא דומה מאוד.
מעבר לעובדה שהמאכל נפוץ מאוד בארץ ישראל, הוא גם משביע מאוד. אולי בגלל העובדה שאוכלים אותו עם כמות גדולה יחסית של לחם. בכדי לא להתפיח את אזור הבטן, היזהרו עם הלחם. השתמשו בלחם בריא יותר-המלצה ידידותית.
המתכון כאן יהיה לשקשוקה חריפה ופשוטה ואופציה להוספת נקניקיות.
ובכן, נעבור למתכון לשקשוקה. בהצלחה.




מצרכים:

  1. 7 עגבניות אדומות גדולות יחסית. (ניתן להשתמש גם בקופסת עגבניות מרוסקות).
  2. 4-6 ביצים.
  3. שמן זית.
  4. 4 שיני שום גדולות. או לפי הטעם.
  5. 2 כפות גדושות של רסק עגבניות.
  6. מים.
  7. 1 פלפל ירוק חריף.
  8. 1 גמבה אדומה.
  9. קצת פלפל שחור.
  10. מלח.
  11. 1 כף גדושה פפריקה חריפה.
  12. חצי כף כמון.
  13. כמה עלי אורגנו טרי.
  14. נקניקיות מרגז (אופציונלי).

הכנה מוקדמת:

  • גרדו את העגבניות.
  • קלפו את השום.
  • חתכו את הגמבה (עדיף עם הידיים)לחתיכות גסות.
  • חתכו לעיגולים את הפלפל החריף.
  • הכינו את כל התבלינים לידכם.

אופן הכנה:

  • חממו שמן זית במחבת רחבה.
  • הוסיפו את הפלפל החתוך וטגנו עד השחמה קלה.
  • קחו שן שום אחת ומעכו אותה. הוסיפו למחבת לדקה-שתיים נוספות.
  • הוסיפו את העגבניות המגורדות.
  • הוסיפו כעת את רסק העגבניות, ערבבו עד לקבל תערובת אחידה והוסיפו מעט מים.
  • הוסיפו כעת את שאר התבלינים: פלפל שחור, מלח, פפריקה חריפה, כמון.
  • ערבבו הכל והביאו לבעבוע קל.
  • הוסיפו את הגמבה. הוסיפו כעת גם מעט שמן זית, וערבבו הכל.
  • אם החלטתם להוסיף נקניקיות מרגז, שימו אותם כעת והוסיפו שתי כוסות מים.(כוס חד פעמית)
  • לאחר כ-5-8 דקות, הוסיפו את הביצים בזהירות, שלא ישברו בתוך המחבת. ופזרו עליהם קצת מלח.
  • הוסיפו כעת את עלי האורגנו.
  • כסו את המחבת עם מכסה, למשך 5-8 דקות נוספות.
סיימתם. בתיאבון!
  • הערות, תגובות, הצעות יתקבלו בברכה דרך התגובות.
אוהבים את המתכון? שתפו עם חברים ולחצו לייק.

טיפים:

  • ערבבו מידי פעם בזהירות כדי שהרכיבים לא יידבקו למחבת במהלך האידוי של המים. זה קורה הרבה כשמדובר במאכלים שקשורים בעגבניות, מן הסתם שגם עם רסק עגבניות.  
  •  עשו את הכל על אש בינונית.

תגובות

  1. נראה טוב. אנסה את זה בהקדם.

    השבמחק
  2. נראה טעים ומגרה

    השבמחק
  3. שלום! השקשוקה שלך נראית טוב בהחלט קיים בך כישרון גדול להצלחה לדעתי אתה חייב לפרסם את המתכונים שלך באופן גדול יותר ולפרוץ אם הכישרון שלך קדימה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לך על התגובה. גם שלא כל השאר. ולגבי הפרסום, הרבה גם תלוי בכם, אם תעשו לייק ותשתפו בפייסבוק, זה יהיה מעולה. תודה מראש!

      מחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

חזה עוף מתובל