מתכון לשצ'אמדי מרק גרוזיני גאורגי

שצ'מנדי, שצ'מאדי שצ'אמדי או אולי שצ'מדי הוא מרק גרוזיני מסורתי עם שלל מרכיבים, והוא מתאים-בניגוד למרקים אחרים-גם לאכילה בקיץ, כשחם בחוץ ובמיוחד בחורף כשקר בחוץ. הכנתו יחסית פשוטה ולא דורשת זמן רב או "עמידה על הסיר" בצורה מרובה.
ההקדמה הזו לוקחת אותנו היישר למתכון. מתכון לשצ'אמדי.

כנסו למתכון המעודכן באתר החדש

מצרכים

  1. *בשר. הכי טוב הולך כאן גרונות הודו. אפשר גם שוק עוף.
  2. בצל גדול אחד.
  3. 5 שיני שום.
  4. ירק-פטרוזיליה, כוסברה וגבעולי סלרי.
  5. כוס אורז. *כוס חד פעמית.
  6. עגבנייה גדולה אחת חתוכה לקוביות.
  7. פפריקה חריפה-כף אחת.
  8. פפריקה מתוקה-כף אחת
  9. פלפל שחור.
  10. כף גדושה של רסק עגבניות.
  11. מלח לפי הטעם.
הכנה מוקדמת:
לפני שמתחילים הכל, תרתיחו את הבשר בסיר עם מים. כשהוא מוכן-לאחר כשעה ורבע-רוקנו את המים ותשטפו טוב את הבשר. מוטב בזמן הזה שהבשר מתבשל, לקלף ולחתוך את שיני השום, הבצל, לקצוץ את הירק אך את הסלרי, רק לחתוך. תחסכו כך זמן. נצטרך כאן גם מים רותחים, לכן הרתיחו מים כמה דקות לפני שאתם מתחילים לשים הכל בסיר. הסיר צריך להיות יחסית עמוק, אך לא רחב.

אופן הכנה

  •  חותכים את העגבנייה לקוביות ואת הבצל ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד להזהבה.
  • כשהבצל והעגבנייה התרככו, מוסיפים את רסק העגבניות. 
  • שמים קצת מים ומוספים את הפפריקה המתוקה, החריפה, פלפל שחור ואת הבשר.
  • מוסיפים מים רותחים עד שהם מכסים את הבשר-לא יותר. ומבשלים 5 דקות.
  • מוסיפים את הירק והסלרי ומערבבים הכל. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  • שופכים את שארית המים כמעט עד לסוף הסיר ומוסיפים את כוס האורז.
  • מחכים כעת כ-20 עד 30 דקות או עד שהאורז מוכן.
אוכלים את זה עם לחם גרוזיני חם או לחם לבחירתכם. ניתן למצוא לחמים כאלה במאפיות שונות בכל רחבי הארץ.

בתיאבון!
אהבתם את המתכון? אנא שתפו.
הצעות למתכונים, הערות על המתכון הנ"ל תגובות בונות, או כל דבר, מוזמנים לעשות זאת דרך התגובות.

תגובות

  1. בדיוק סיימתי להכין את זה לפי המתכון...ממש טעים

    השבמחק
  2. אני ממש ממש הולך לנסות את זה בשישי...
    תגובות יבואו בהמשך...
    תודה רבה

    השבמחק
  3. שלום לכולם,
    אני מכינה שצ'מנדי כבר שנים... הטיפ שלי הוא להוסיף חצי כפית קינמון,
    מוסיף המון!! שני, גם כוסברה מוסיפה לטעם חמש דקות לפני שמורידים את הסיר מהאש.
    תמי טל

    השבמחק
    תשובות
    1. "מכל מלמדי השכלתי". אין ספק שאנסה את זה בפעם הבאה, שזה בדיוק עוד שבוע, בשישי. תודה על התגובה הבונה. אוסיף את זה גם למתכון פה.

      מחק
  4. זה לא המתכון המקורי.
    בכלל יש פה תוספות שלא קיימות וחסר בו מצרכים בסיסיים.

    השבמחק
  5. זה לא המתכון המקורי.. יש בו מצרכים שאין בהם צורך כלל (פפריקה מתוקה/חריפה)
    וחסר בו מצרכים כגון תמר הינדי, פלפל ירוק חריף קצוץ לטיגון עם הבצל וכנ"ל וחצי גמבה אדומה קצוצה.
    בירק בכלל קוצצים ומוסיפים הרבה כוסברה-פרחים לקראת הסוף.
    האורז חייב להיות אורז עגול.
    בתיאבון :)

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

מתכון להום פרייז

מתכון לחצ'פורי-מאפה גרוזיני