מתכון לפרשקי-מאפה גרוזיני במילוי בשר

איזו עדה לא שמה איזשהו מילוי בתוך בצק וטיגנה אותו? נדמה שכולם. את הפרשקי אני מכיר בתור מאפה של העדה הגרוזינית, או הגאורגית כיום. כך או כך, יש קונצנזוס לגבי דבר אחד-זה טעים מאוד. לא לשכוח לעשות ספורט אחרי שמכינים את המתכון לפרשקי שאני אביא כאן. ונעבור למתכון.

 ***המתכון החדש והמחודש עם תמונות באתר החדש שלי - בתיאבון***


מצרכים: עבור כ-20 עד 25 יחידות.


מצרכים לבצק:

  1. 5-6 כוסות קמח לבן רגיל. *כוס חד פעמית.
  2. ביצה אחת.
  3. כף גדושה של שמרים יבשים.
  4. שתי כפות שמן.
  5. חצי כף מלח.
  6. כפית סוכר.
  7. כ-200 עד 250 מ"ל מים פושרים.-*בערך כוס ורבע עד כוס וחצי של חד פעמית.

מצרכים למילוי:

  1. 500-600 גרם בשר טחון. בקר, לא עוף.
  2. בצל קצוץ אחד.
  3. חצי צרור פטרוזיליה.
  4. חצי כפית פפריקה חריפה או קצת צ'ילי גרוס(עדיף).
  5. כפית פפריקה מתוקה.
  6. 3 שיני שום.
  7. פלפל שחור לפי טעם או בערך כפית.
  8. מלח לפי טעם או בערך כפית. 

אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר/לישה ידנית. ערבבו בתחילה את הקמח, שמרים ולאחר דקה הוסיפו את הסוכר עד שהכל מתאחד.
  • הוסיפו כעת כוס מים(השאירו מעט מהמים ותוסיפו במהלך הלישה על פי צורך).
  • לאחר שלוש דקות לישה הוסיפו את המלח. לעולם אל תאפשרו למלח ולשמרים להיפגש ישירות אחרת הבצק לא יתפח.
  • לאחר דקה נוספת של לישה הוסיפו את השמן והביצה ולושו את הבצק עוד שלוש דקות.
  • כסו את הקערה בניילון נצמד והתפיחו את הבצק למשך שעה.
  • הבצק אמור לצאת במרקם חלק ורך ולא דביק.

אופן הכנת המילוי:


  • שימו את הבצל הקצוץ והשום וטגנו אותם למשך שתי דקות.
  • שימו את הבשר הטחון על מחבת חמה וטגנו אותו תוך כדי שאתם מפוררים אותו למשך שתי דקות.
  • כעת הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו הכל תוך כדי שאתם מפוררים את הבשר כדי שלא יתאחד לקציצה אחת גדולה. 
  • טגנו את הכל למשך חמש דקות נוספות עד שהבשר מוכן עד לא ממש עד הסוף-סה"כ זמן במחבת כ-7-10 דקות. 

הכנת הפרשקי:

  • תרדדו את הבצק לעובי של כ-חצי ס"מ.
  • תקרצו ממנו עיגולים בעזרת כוס עם פייה גדולה יחסית או קטנה, תלוי איזה גודל אתם רוצים את זה.
  • תנו לזה לתפוח עוד רבע שעה.
  • כעת קחו עיגול אחד של בצד ותמתחו אותו מעט.
  • שימו את הבשר בפנים וסגרו את הבצק, הדקו היטב. חזרו על זה עבור כל עיגולי הבצק.
  • חממו מחבת עם שמן לחום בינוני ושימו את הפרשקי על המחבת מהצד שבו סגרתם את הבצק למשך דקה אחת או שניים מכל צד, או פשוט עד שהם מזהיבים.
  • הוציאו את זה על נייר סופג ואכלו בהנאה.
סיימתם. בתיאבון. המתכון מפורט לפרטי פרטים, והוא מאוד קל להכנה. לתגובות, הצעות, בקשות כתבו בתגובות.
אהבתם את המתכון והבלוג שלי? תנו לייק ושתפו אותו עם חברים שלכם.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מתכון למרק ירקות מנצח

מתכון לפיצה ורוטב לפיצה